2023200 | Organisatie : Website : WebsiteRedactieFrequentie?

HansAdvies

Frequentie redactie website

Doel | wat

De praktijkwebsite wordt tenminste maandelijks bijgehouden

Rationale | waarom

Door de website regelmatig bij te werken, kun je nieuwe inhoud toevoegen, bestaande inhoud verbeteren en verouderde informatie verwijderen. Dit zorgt ervoor dat je website altijd relevant en actueel blijft voor de bezoekers.

Stappenplan | hoe

1. Stel een contentkalender op 

2. Wijs verantwoordelijkheden toe aangaande de verschillend onderdelen van uw site.

3. Stel duidelijke realistische deadlines.

4. Evalueer en verbeter

Benodigdheden | wie & waarmee

Achtergrondinformatie

Het regelmatig bijhouden van de website van een huisartsenpraktijk is om verschillende redenen van groot belang:

Actuele Informatie voor Patiënten: Een bijgewerkte website zorgt ervoor dat patiënten toegang hebben tot actuele informatie over openingstijden, contactgegevens, afspraakmogelijkheden en andere relevante praktijkinformatie. Dit draagt bij aan een betere communicatie met patiënten.

Naleving van Regelgeving: In veel landen zijn er specifieke regels en voorschriften met betrekking tot de informatie die op de website van een medische praktijk moet worden verstrekt. Door de website regelmatig bij te werken, kan de huisartsenpraktijk ervoor zorgen dat deze voldoet aan de geldende wet- en regelgeving.

Nieuws en Aankondigingen: Een regelmatig bijgewerkte website biedt de mogelijkheid om nieuws, aankondigingen en updates te delen met patiënten. Dit kan betrekking hebben op wijzigingen in openingstijden, nieuwe diensten, gezondheidstips of belangrijke mededelingen.

Beter Gevonden Worden op Internet: Zoekmachines waarderen regelmatig bijgewerkte content. Een actuele website heeft meer kans om beter te worden gerangschikt in zoekresultaten, waardoor de zichtbaarheid van de huisartsenpraktijk online wordt vergroot.

Promotie van Gezondheidsinformatie: De website kan worden gebruikt als een platform om relevante gezondheidsinformatie te delen, zoals preventietips, gezondheidsnieuws en advies. Het delen van educatieve content draagt bij aan de gezondheidsbewustwording van patiënten.

Verbetering van Patiëntervaring: Een goed onderhouden website draagt bij aan een positieve ervaring voor patiënten. Het maakt het gemakkelijk voor hen om snel de benodigde informatie te vinden, afspraken te maken en op de hoogte te blijven van praktijkontwikkelingen.

Promotie van Nieuwe Diensten: Als de huisartsenpraktijk nieuwe diensten aanbiedt, is de website een uitstekende plek om deze te promoten. Het bijwerken van de website met informatie over nieuwe diensten kan patiënten bewust maken van het aanbod van de praktijk.

Responsieve en Toegankelijke Website: Regelmatig bijwerken zorgt ervoor dat de website wordt onderhouden en voldoet aan de nieuwste normen voor webontwikkeling. Dit omvat het waarborgen van een responsief ontwerp voor toegankelijkheid via verschillende apparaten, zoals mobiele telefoons en tablets